چهار شنبه 18 مرداد 1394برچسب:, :: 8:21 :: نويسنده : مهناز کریم زاده پنجمین نشست کتاب خوان، چهارشنبه 14 مرداد ماه با حضور کتابداران، مسوولین استانی، نویسندگان، اهالی رسانه، فعالین و علاقمندان به حوزه کتاب کتابخوانی در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی سهروردی زنجان برگزارشد.
در این نشست 12 عنوان کتاب در موضوعات مختلف توسط کتابداران کتابخانه های عمومی استان، کارشناسان ستادی اداره کل، فعالان رسانه ای، نویسندگان و شخصیت های علمی و فرهنگی معرفی و ارائه شد.
در این نشست دو کتاب با عنوان انسان 250 ساله توسط کتابدار کتابخانه عمومی حکیم هیدجی و تاریخ بیهقی توسط عضو شورای اسلامی شهر هیدج معرفی شد. انسان 250 ساله: بیانات مقام معظم رهبری درباره زندگی سیاسی- مبارزاتی ائمه معصومین (ع)-تالیف: رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله سید علی خامنه ای- معرفی توسط : عاطفه یارقلی کتابدار کتابخانه عمومی حکیم هیدجی ابهر
این کتاب مجموعه بیانات مقام معظم رهبری درباره زندگی سیاسی، مبارزاتی ائمه معصومین (ع) می باشد.
کتاب توسط یکی از کتابخوانان برجسته و نویسندگان مبتکر و خلاق یعنی رهبر معظم انقلاب نوشته شده است.
رهبر معظم انقلاب ، علی رغم فعالیت های سیاسی و فرهنگی قبل و بعد انقلاب و قبول مسئولیت های اجرایی مهم کشوری یکی از کتابخوانان برجسته و نویسندگان مبتکر و خلاق محسوب می شوند و بر بسیاری از کتاب ها تقریظ می نویسند که این نشان اط علاقه وافر ایشان بر مقوله کتاب و کتابخوانی است.
این کتاب زندگی سیاسی و مبارزاتی ائمه معصومین (ع) را بیان کرده و نویسنده بر این نکته اشاره داشته که همه معصومین پس از وفات پیامبر (ص) تا زمان غیبت صغری یک هدف واحدی را با تاکتیک های متفاوت دنبال کرده اند.
زندگی سیاسی و مبارزاتی ائمه معصومین (ع) ،طی 17 فصل در این کتاب معرفی شده و کتاب در سال 1390 توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور منتشر شده است.
نگرش کاملا ابتکاری و خلاقانه به موضوع زندگی ائمه،منسجم بودن متن ، رعایت اصول نگارشی، ارجاعات و پانویسهای دقیق، کاوش بعد جدیدی از مبحث زندگانی ائمه، ارائه مطالب متقن و مستند در جای جای کتاب، بیان شیرین و جذاب و پرهیز از هر نوع مطالب تکراری از ویژگیهای برجسته و شاخص کتاب می باشد.
چند جمله بسیار ارزشمند از متن کتاب :
زندگی ائمه علی رغم تفاوت های ظاهری ، در حقیقت زندگی مستمر یک انسان 250 ساله است .
دین از سیاست جدا نیست ، هدف همه ی انبیا تشکل حکومت اسلامی بوده است .
مسئله غدیر نشانه ی جامعیت اسلام است .
انتظار یک عمل است ، بی عملی نیست .
اگر خطر انحراف اصل اسلام را تهدید کرد،یک حرکت انقلابی از هر واجبی واجب تر است.
![]() تاریخ بیهقی: نوشته خلیل خطیب رهبر - معرفی توسط محمد نقی عسگری، فعال ادبی و عضو انجمن کتابخانه های عمومی شهر هیدج شهرستان ابهر
تاریخ مسعودی معروف به تاریخ بیهقی یکی از آثار بسیار ارزشمند و گرانبهای نثر فارسی و نمودار کمال دانش و بینش و هنر نویسندگی تاریخ نگار نامدار ایران ابوالفضل محّمد بن حسین بیهقی دبیر است .
بیهقی دبیر سلطان محمود بنیابت ابو نصربن مشکان و پس از آن دبیر دیگر سلاطین آل محمود و کتاب او که بخش اندکی از تمامی آن بدست ما رسیده و بخش اعظم آن در گذر زمانه نابود شده است آیینه ی تمام نمای یکی از دورانهای تاریخی کشور و مردم ما می باشد.
نویسنده در فصول مختلف کتاب وقایع گوناگون دوران سلاطین آل محمود را به رشته ی تحریر در آورده است و در لابلای آن قصه های عبرت انگیزی از دیگر دورانها نیز نقل کرده است.
از سی مجلّدی که بیهقی با شیوه ای علمی و بسیار دقیق نگاشته است امروز ما کمتر از 6 مجلد را در دست داریم اماّ آنچه که به دست مارسیده است خود گنجی عظیم است.
اهمیت تاریخی این کتاب تنها در آن نیست که قسمتی از مهمترین حوادث سیاسی دوره ی غزنوی درآن نگارش یافته بلکه بیشتر از باب روش کار مولف و اتقان و صحت مطالب و دقّت بیهقی در نقل حوادث و استفاده وی از مدارکی است که مقام در باری او در اختیارش نهاده بود.
او خود در این باره گفته است «امّا غرض من آنست که تاریخ پایه ای بنویسیم و بنایی بزرگ افراشته گردانم .
بیهقی در تألیف کتاب خود فقط به ذکر حوادث سیاسی و درباری و دقت در نقل آنها نظر نداشت بلکه کتاب او از جهت دیگری هم مهم است و آن ذکر بسیاری از رسوم و عادات زمانه است که به مناسبت آورده ، و نیز آوردن اطلاعات ذی قیمتی در باره ی شعر او نویسندگان و اشاره به بسی از وقایع و حوادث تاریخی که مربوط به دوره ی عزنویان نیست و نویسنده به مناسبت بدانها اشاره کرده است.
سبک نگارش کتاب بسیار زیبا و اثر گذار است گویی نویسنده جملات را بسیار تراش داده تا در زیباترین شکل ممکن نگاشته شود .
به اعتقاد پژو هندگان و اهل فن تاریخ نگاری ، بیهقی شیوه ی دقیق علمی را در نگاشتن تاریخ بکار برده و این حاصل سالیان طولانی مطالعه و فراهم آوردن مقدمات کاربوده است .
او از آغاز کار در دیوان رسالت عزنوی مقدمات این کار بزرگ را فراهم آورده و به مطالعه کتب معتبر تاریخی اهتمام ورزیده و سالها به ثبت و ضبط وقایع روزانه و تعلیق و یاداشت کردن آنها بر تقویمها پرداخته است.
سبک نگارش او نیز نسبت به پیشینیان تازگی دارد و نمونه ی خوبی از بهترین روش نگارش فارسی و آثار منشیان در باری در قرن پنجم هجری است اطناب و استشهاد و تمثیل و دقت در توصیف و قبول تأثیرات بسیار از ادب عربی و به کاربردن لغات عربی به میزان بیشتری از آنچه تا اوایل قرن پنجم معمول بوده از اختصاصات نثر بیهقی در این کتاب است.
![]() نظرات شما عزیزان:
آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پیوندهای روزانه پيوندها
نويسندگان
|
||||||||||||||||
![]() |